Litinový pekáč 36 cm Black Edition Český smalt
Kód: 9541Související produkty

Praktická lopatka na nabírání zapečených jídel jako jsou lasagne, francouzské brambory nebo...

Dřevěná hlubší vařečka vyrobená z jednoho kusu bukového dřeva s certifikátem FSC®. Lze ji...

Děrovaná hluboká naběračka ke sbírání pěny a nečistot z polévek, marmelád a šťáv. Hodí se i na...

Smaltovaná mísa se dvěma uchy na přípravu těst, k servírování polévek nebo salátů. Mísu můžete...

Litinová forma na pečení sladkých i slaných koblih. Povrch nádoby je z hrubé litiny,...

Těžký litinový hrnec s víkem je skvělý na pečení chleba, paštik nebo masa vcelku. Povrch...

Litinové nádobí z nové kolekce "Black Edition" je určeno zejména pro vaření a pečení na přímém...

Univerzální pohodlná zástěra pro muže i ženy ze 100% lnu se stane skvělým pomocníkem při práci v...
Detailní popis produktu
Výhody litinového nádobí
výborné pečící vlastnosti
pro nadýchané buchty, bábovku, křupavou svatomartinskou husu, kachnu nebo kuře, pečené bramboryvhodné pro úsporné a zdravé pečení a vaření
povrch nádobí se rychle rozehřívá a dlouho si udržuje požadovanou teplotuvhodné na jakýkoli typ ohřevu
včetně indukce, otevřeného ohně, trouby a griluvyrobeno jako replika historických forem
hodí se do moderní i venkovské kuchyněmá jednolitý antibakteriální povrch bez pórů, je odolné proti poškrábání a snadno se čistí
nepřejímá pachy jiných potravin, vhodné na sladké i slané potravinypravidelně testováno a certifikováno pro styk s potravinami
neobsahuje škodlivé látky PFASpoškozené nádobí je možné zrenovovat a obnovit
100% ekologický a recyklovatelný výrobek s dohledatelným původem
veškerá výroba probíhá ručně v České republice, každý kus je originál

V současnosti smaltovna ČESKÝ SMALT u Berouna navazuje na původní výrobu litinového smaltovaného nádobí, ale renovuje i staré historické předměty z litiny nebo vyrábí smaltované cedule.
Jak používat litinové nádobí
Litinové pekáče jsou vhodné zejména na pomalé pečení a dušení masa, brambor nebo k pečení sladkých buchet nebo chleba.
Povrch nádobí se rychle rozehřívá po celé ploše a dlouho si udržuje požadovanou teplotu.
Nádobí je odolné do 250°C. Velké pekáče doporučujeme používat i s víkem, které udržuje v pekáči vlhkost a jídlo není vysušené.
Na pečení buchet a bábovek doporučujeme formu důkladně vymazat sádlem nebo máslem a vysypat hrubou moukou.
Při manipulaci s nádobím je důležité používat chňapky nebo utěrky, nádobí je během vaření velmi horké.
Pod horké nádobí používejte ochrannou podložku, aby nedošlo k poškození potvrchu nábytku.


Jak pečovat o litinové nádobí
Nádobí doporučujeme mýt ručně za použití jemného saponátu nebo speciálního čističe na smaltované nádobí.
Hodně připečené jídlo nechte odmočit v teplé vodě a nečistoty odstraňte jemnou houbičkou a důkladně vysušte.
Nádobí z kolekce Black Edition doporučujeme po použití vymazat rostlinným olejem, aby nedocházelo k reznutí povrchu.
Nikdy nelijte studenou vodu do rozpáleného prázdného nádobí. Mohlo by dojít k popraskání skloviny.
Smaltovaný povrch nádobí je náchylný k poškození například během prudkého nárazu nebo pádu na zem, kdy může dojít k odskočení vrchní vrstvy skloviny.
Firma Český smalt nabízí i renovace starého nebo poškozeného nádobí.
Proč u nás nakoupit
14 dnů na vrácení
Zakládáme si na kvalitě a veškeré zboží na e-shopu nám prošlo rukama. Pokud se Vám zakoupený výrobek nebude líbit nebo nebude splňovat očekávání, můžete ho vrátit nebo vyměnit do 14 dnů od zakoupení.Doručení do 3 dnů
Nabízíme dopravu až ke dveřím a také variantu s možným osobním odběrem v podobě Zásilkovny/PPL s 1000 odběrnými místy v ČR a SR.
Litinové nádobí z kolekce "Black Edition" je určeno zejména pro vaření a pečení na...

Litinové nádobí z nové kolekce "Black Edition" je určeno zejména pro vaření a pečení na přímém...

Smaltovaná forma se skvělými pečícími vlastnostmi....
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobní společnost : | Český smalt s.r.o. |
---|---|
Adresa : | Osek 108 Komárov u Hořovic |
E-mail : | info@ceskysmalt.cz |