Novinka Efekt lupa
  • 1 z 6
 

Forma na kynutí chleba kulatá proužky

 

Kulatá forma na kynutí chleba a baget. Ideální zejména pro těsta zadělávaná kváskem. Před vložením těsta do ošatky doporučujeme formu vysypat hrubou moukou. Usnadní se tím vyklápění z formy a vzor na dně ošatky zůstane na pečivu zachován. Vybírat můžete ošatky na chleba o váze 500 g, 750 g nebo 1 kg.

Rozměry:
500 g - vnitřní průměr 18 cm, celkový průměr 21,5 cm, výška 7 cm
750 g - vnitřní průměr 18,5 cm, celkový průměr 21,5 cm, výška 7,5 cm
1 kg - vnitřní průměr 22 cm, celkový průměr 25,5 cm, výška 6 cm

Vzor: proužky

Barva: smetanová

Vyrobeno v Německu.

od 309 Kč / ks
Kategorie pečení chleba
Zvolte variantu
Forma na kynutí chleba kulatá proužky Kód produktu 2077/0-5 Velikost: 0,5 kg průměr 18 cm Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do: 22.9.2020
309 Kč / ks
   
Forma na kynutí chleba kulatá proužky Kód produktu 2077/0-7 Velikost: 0,75 kg průměr 18,5 cm Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do: 22.9.2020
319 Kč / ks
   
Forma na kynutí chleba kulatá proužky Kód produktu 2077/1 K Velikost: 1 kg průměr 22 cm Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do: 22.9.2020
359 Kč / ks
   
 

Formy se vyrábějí v Německu ze 100% přírodních materiálů. Jako materiál se používá smrková dřevo.  Celulóza je smíchána s vodou a za pomoci vysokého tlaku je v příslušné formě voda vytlačena a ošatka vytvarována do požadovaného tvaru se vzorem nebo bez vzoru. Následně se ošatky důkladně suší, vyleští a jsou připraveny k prodeji.

Součástí smrkového dřeva je lignin,  při výrobě působí jako přírodní lepidlo. Během sušícího procesu se na ošatkách mohou objevovat žlutohnědé skvrny, které jsou známkou přítomnosti ligninu. Není to na závadu. Je to důkazem toho, že se jedná o zcela přírodní výrobek vyrobený s ohledem na ochranu přírody, bez použití chemikálií.

Tyto formy se používají na dokynutí chleba a baget. Jsou vhodné i na vlhčí druhy těst, formu stačí lehce vysypat moukou. Nikdy se v nich nesmí chleba péct.  Po použití stačí ošatku suchým kartáčem zbavit mouky a uložit na suché místo. Pokud je ošatka od těsta vlhká, necháme ji oschnout (lze ji vysušit i v troubě při velmi nízké teplotě).

Výhody:
*100% přírodní materiál
*těsto se v nich nelepí
*originální výsledný tvar pečeného chleba
*skladné
*nenáročné na údržbu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JU Avatar autora | 14.4.2020
Výborná ošatka, bez nutnosti vyložení utěrkou, stačí vysypat mouku.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.