Litinový pekáč 44 cm s víkem tmavě modrý Gurmetina Český smalt
Kód: 1901Související produkty

Smaltovaný rendlík s dlouhou rukojetí a nálevkou se hodí na smažení, pečení, zapékání...

Dřevěný štětec s umělými štětinami na potírání masa během grilování nebo sladkých koláčů a...

Mísa ze silnostěnného skla s jedním uchem a nálevkou na přípravu těsta, odměřování sypkých...

Dřevěná palička na naklepání masa je vyrobená z jednoho kusu bukového dřeva s...

Váleček z bukového dřeva na výrobu těstovin typu pappardelle. Práce s válečkem je velmi...

Hrneček bez ouška na oblíbené horké i studené nápoje. Z kolekce Alice od Green Gate. Rozměry:...

Litinové nádobí z nové kolekce "Black Edition" je určeno zejména pro vaření a pečení na přímém...
Detailní popis produktu
Výhody litinového nádobí
výborné pečící vlastnosti
pro nadýchané buchty, bábovku, křupavou svatomartinskou husu, kachnu nebo kuře, pečené bramboryvhodné pro úsporné a zdravé pečení a vaření
povrch nádobí se rychle rozehřívá a dlouho si udržuje požadovanou teplotuvhodné na jakýkoli typ ohřevu
včetně indukce, otevřeného ohně, trouby a griluvyrobeno jako replika historických forem
hodí se do moderní i venkovské kuchyněmá jednolitý antibakteriální povrch bez pórů, je odolné proti poškrábání a snadno se čistí
nepřejímá pachy jiných potravin, vhodné na sladké i slané potravinypravidelně testováno a certifikováno pro styk s potravinami
neobsahuje škodlivé látky PFASpoškozené nádobí je možné zrenovovat a obnovit
100% ekologický a recyklovatelný výrobek s dohledatelným původem
veškerá výroba probíhá ručně v České republice, každý kus je originál

V současnosti smaltovna ČESKÝ SMALT u Berouna navazuje na původní výrobu litinového smaltovaného nádobí, ale renovuje i staré historické předměty z litiny nebo vyrábí smaltované cedule.
Jak používat litinové nádobí
Litinové pekáče jsou vhodné zejména na pomalé pečení a dušení masa, brambor nebo k pečení sladkých buchet nebo chleba.
Povrch nádobí se rychle rozehřívá po celé ploše a dlouho si udržuje požadovanou teplotu.
Nádobí je odolné do 250°C. Velké pekáče doporučujeme používat i s víkem, které udržuje v pekáči vlhkost a jídlo není vysušené.
Na pečení buchet a bábovek doporučujeme formu důkladně vymazat sádlem nebo máslem a vysypat hrubou moukou.
Při manipulaci s nádobím je důležité používat chňapky nebo utěrky, nádobí je během vaření velmi horké.
Pod horké nádobí používejte ochrannou podložku, aby nedošlo k poškození potvrchu nábytku.


Jak pečovat o litinové nádobí
Nádobí doporučujeme mýt ručně za použití jemného saponátu nebo speciálního čističe na smaltované nádobí.
Hodně připečené jídlo nechte odmočit v teplé vodě a nečistoty odstraňte jemnou houbičkou a důkladně vysušte.
Nádobí z kolekce Black Edition doporučujeme po použití vymazat rostlinným olejem, aby nedocházelo k reznutí povrchu.
Nikdy nelijte studenou vodu do rozpáleného prázdného nádobí. Mohlo by dojít k popraskání skloviny.
Smaltovaný povrch nádobí je náchylný k poškození například během prudkého nárazu nebo pádu na zem, kdy může dojít k odskočení vrchní vrstvy skloviny.
Firma Český smalt nabízí i renovace starého nebo poškozeného nádobí.
Proč u nás nakoupit
14 dnů na vrácení
Zakládáme si na kvalitě a veškeré zboží na e-shopu nám prošlo rukama. Pokud se Vám zakoupený výrobek nebude líbit nebo nebude splňovat očekávání, můžete ho vrátit nebo vyměnit do 14 dnů od zakoupení.Doručení do 3 dnů
Nabízíme dopravu až ke dveřím a také variantu s možným osobním odběrem v podobě Zásilkovny/PPL s 1000 odběrnými místy v ČR a SR.
Smaltovaná forma se skvělými pečícími vlastnostmi....
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobní společnost : | Český smalt s.r.o. |
---|---|
Adresa : | Osek 108 Komárov u Hořovic |
E-mail : | info@ceskysmalt.cz |