Popis
Jak pracovat s těstem:
Vzory nejlépe vyniknout na těstě z marcipánu, fondánu - lze tedy použít na potahování dortů. Při pečení sušenek se nejlépe osvědčilo křehké těsto bez kypřícího prášku a droždí - vzor zůstane krásně zachován. Pokud použijete na těstě s kypřidly, tak vzor zmizí. Těsto na sušenky nejprve vyválejte na tenký plát pomocí hladkého válečku, poté pomocí pomoučeného embosovaného válečku opatrně vytlačte vzor do těsta. Před vložením do trouby můžete ještě lehce poprášit moučkovým cukrem nebo hladkou moukou.
Údržba válečků: doporučujeme namáčet minimálně, po použití stačí očistit suchým kartáčkem. Životnost válečku prodloužíte občasným potřením olejem (vhodným pro styk s potravinami). Lze použít například slunečnicový olej.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.